Jom Ikan ~ by Marina Mustafa
Publisher ~ Alaf 21, Karangkraf
A compilation of 38 recipes with step by step pictures, makes the recipes easy to follow. Fish are so versatile, they are commonly eaten for breakfast, such as Pulut Panggang and Karipap Ikan, in dishes for lunch like Asam Pedas, Kicap Ikan, Singgang. For special occasions, like Botok-Botok, Beriani Ayam, varieties of noodles, like Laksa Johor, Laksa Penang & Laksa Kedah, tea time as well as Western specialties for the younger tastebuds.
I hope that my readers will enjoy the recipes I share in JOM IKAN as the recipes are dishes I cook daily in my home. Tried and tested, I hope that all my family recipes which I share here , will be enjoyed by every household in Malaysia and worldwide!
Saya kongsikan 38
resipi-resipi yang sangat senang dimasak dan insyaAllah sangat sedap. Setiap
resipi menampilkan 6 langkah step by step yang terang dan senang diikuti. Setiap
resipi didalam buku ini adalah resipi harian yang saya selalu memasak untuk keluarga saya. Apabila menulis
buku JOM IKAN, saya tak sangka yang ikan ini sebenarnya sungguh versatile dan
boleh dimasak untuk sarapan pagi seperti Pulut Panggang dan karipap , makanan
tengah hari & malam didalam lauk,
makanan petang dan masakan Western yang menjadi pilihan remaja sekarang.
Saya harap, semua pembaca buku JOM IKAN akan sentiasa mendapat idea apabila hendak memasak dan semoga resipi-resipi
yang saya kongsikan mendatangkan menafaat kepada kesemua pembaca.
To purchase, click here.
No comments:
Post a Comment